Gode julegaveidéer – med fokus på lamper

Julen står for døren og hvert år står man igen over for det store spørgsmål: Hvad skal man ønske sig og hvad skal man give venner, kærester og familie. Det får du 5 gode bud på her.

Så er vi der igen. Juleræset er i gang og man skal nå at købe alle gaverne inden d. 24/12. Hvert år går man tidligt i gang med forberedelserne, men faktum er at mange af os alligevel står tilbage den sidste uge inden jul og lige mangler en eller to gaver.

Derfor får du her 5 gode bud på en gaveidé.

Girl with headphonesEn oplagt ide er at give et sæt høretelefoner til den heldige gavemodtager. der er gode muligheder for at individualisere gaven mest muligt ved at vælge lige netop det design eller mærke, som gavemodtager vil have størst fornøjelse af. Vi fandt en fremragende guide på http://www.headgear.dk som specifikt lister en række modeller som kan passes ind i næsten enhver sammenhæng.

Det kan eksempelvis være et sæt One Direction høretelefoner eller en lyserød Hello Kitty model, til den lille pige. Eller hvad med et sæt In-ear hørepropper til den sportsfikserede, som skal bruge dem til at løbe med. Der er dog også modeller til familiefaderen som i juledagene vil have fornøjelse af at sætte sig lidt til side og lytte til musik gennem store tunge høretelefoner i bedste kvalitet. Du kan se hele guiden her: http://www.headgear.dk/headgear-guide-horetelefoner-julegaver/

Vores næste bud på en fantastisk gaveide er de mange muligheder for at vælge designerlamper, for tro det eller ej, det er en fantastisk gaveidé. Hvem ønsker sig ikke noget pænt at kigge på, der samtidig er funktionelt?

Kartell Bourgie

Måske kender du Kartells lamper i forvejen. Hvis du ikke gør kan du godt glæde dig til at stifte bekendtskab med især denne smukke lampe. Skabt af Ferruccio Laviani omkring år 2000 er denne lampe nok en af de mest skelsættende lamper i vores årti.

Når man ser Kartell Bourgie første gang, tænker man at det mest af alt ligner en helt klassisk lampe, der kunne have stået i et fint herskabshjem omkring år 1900. Når man kommer tættere på, ser man dog at både materialer og udformning er meget mere moderne. Lampen er lavet i polycarbonat og fåes i et væld af farver. Vælger man en af de mere gennemsigtige får man den fantastiske effekt at lyset ikke bare holdes inden for skærmen, men brydes gennem skærmen og ned i lampens fod.

Kartell Bloom

Hvis dine gavepartnere i stedet ønsker sig en lidt større pendel, bør du kigge i retning af Kartell Bloom. Denne lampe er også formgivet af Ferruccio Laviani og faktisk omkring samme tidspunkt. Den er dog ikke nær så farverig og stilren, og i starten fandtes den kun i en sort og hvid udgave. Den markerer Kartells opgør med “det sjove” design, hvor farver og underlige former dominerede deres line-up. Ferruccio Laviani derimod, havde haft den liggende i skuffen længe, men Kartell ville ikke producere den. Lampen skulle selv samles af slutbrugeren og var besværlig at producere, men heldigvis ændrede Kartell mening, så denne fantastiske blomsterpendel er på markedet i dag.

A gift for youFlowerpot VP1

Det er muligt at du ikke kendte Kartell, men du kender helt sikkert designeren bag denne ikoniske lampe. Tilbage i 1968 designede Verner Panton Flowerpot VP1, som efterfølgende har fundet plads i mange danske hjem. Lampen minder om en hængende blomsterkrukke (deraf navnet), som vender på hovedet. Inden i denne blomsterkrukke er der så en mindre blomsterkrukke, der har præcist den halve størrelse af den oprindelige. Dermed får man en lampe med bløde former, som bryder lyset fantastisk. Flowerpot VP1 giver ikke meget lys, men lige tilpas lys til en lille hyggekrog eller over et lille spisebord.

AJ Bordlampe

Igen har vi at gøre med en af de mere kendte danske designere, Arne Jacobsen. Denne lampe blev oprindeligt designet til SAS Radisson hotellet, som Arne Jacobsen tegnede. Han var meget inspireret af en tysk tanke om totaldesign og derfor ønskede han ikke bare at skabe de ydre rammer, men i høj grad også at præge de indre. AJ Bordlampen er et produkt af dette, og hvilket produkt! Lyset brydes assymetrisk i den skrå skærm, lampen kan vippes, så den passer bedre til din læseposition og ikke mindst har Arne Jacobsen undladt at gøre foden helt massiv, for at give det letteste udtryk.

Som du kan se ovenfor er der masser af muligheder for at give en lampe i julegave, og ikke mindst en designerlampe. Det er for dyrt? Nej, egentlig ikke. En almindelig lampe kommer du hurtigt til at give 6-700 kr. for. Slipper du 300 kr. mere får du i stedet en lampe i en virkelig god kvalitet, der skaber glæde mange år fremover.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *